Sunday, 3 November 2013

Kelebihan Garlic Sebagai Antibiotik

Apa perbezaan Garlic Shaklee berbanding jenama lain di pasaran?

  • Diperbuat dari bawang putih jenis premium, bebas racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA pada musim panas.
  • Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (tidak semua tablet Garlic di pasaran mengandungi Allicin aktif).
  • Menggunakan dwiteknologi untuk mengawal bau bawang putih
  • Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba iaitu Rosemary dan Spearmint. Ianya mengandungi pelbagai Vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya dalam tubuh kita. Setiap 2 tablet Garlic 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai 2 ulas bawang putih segar.

Manfaat Utama Garlic Shaklee

  1. Mengandungi Spearmint~ mempertingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung
  2. Antibiotik yang selamat dan semulajadi ~bawang putih adalah antibiotik semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
  3. Menghalang alergi ~ mempertingkatkan pertahanan penyakit yang berkaitan sistem imun seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asthma, selsema dan hepatitis
  4. Mempertingkatkan sistem penghadaman ~ formula uniknya mampu mengatasi masalah berkaitan sistem penghadaman seperti kembung perut, gastrik, ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H.pylory dan menghalang ulser gastrik
  5. Memoderatkan tekanan darah tinggi ~ Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 biji tablet garlic akan menurunkan tekanan darah tinggi dengan 8 point.
  6. Detoksifikasi ~ garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, Plumbum dan Kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Galic mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan logam berat dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
  7. Menurunkan kolestrol ~ menurunkan kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah; meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari
  8. Mencegah kanser ~ membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetus kanser-Nitrosamine
  9. Menstabilkan Glukos ~ menolong menstabilkan glukos di dalam tubuh kita

Dari mana datangnya bau garlic??
Garlic mengandungi pelbagai jenis komposit fisiologi yang terdiri dari bahan sulfat untuk menentang bahan anti-oksidan dan anti-kanser. Dari sinilah asalnya bau garlic

Sekiranya anda berminat untuk mencuba produk ini, hubungi saya untuk tawaran harga yang berbaloi-baloi;

sms/call saya LISA di talian 0129875143/0199741794
pm saya di FB Liss Nurr
like FB Page saya The Vitamin Story

Belian produk dari saya membolehkan anda mendapat khidmat konsultasi secara percuma dan berterusan dari saya :)

No comments:

Post a Comment